En poursuivant votre navigation sur https://idonatefor.cancer.be, vous acceptez l'utilisation de cookies pour réaliser des statistiques de navigation et vous permettre de partager des contenus sur les réseaux sociaux.

Fermer

Te voet naar scherpenheuvel

par Niko Meert

500 €

collectés sur 500 €

100%

71
jours restants

17

contributeurs

Partager cette page de collecte

Le projet
Les contributeurs
Les actus
Commentaires

Waarom ligt dit project je nauw aan het hart?
Bij mijn mama werd begin dit jaar de diagnose lymfeklier kanker vastgesteld in een ver gevorderd stadium. Oncologen hadden zeer weinig hoop en eerlijk gezegd was mijn gezin zich al aan het voorbereiden op het ergste. Maar dat was zonder de positiviteit, wilskracht en doorzettingsvermogen van mijn mama gerekend. De resultaten van de chemotherapie zijn boven alle verwachtingen en de PET scan bracht vandaag het verlossende bericht dat alle tekenen van de ziekte zijn verdwenen! Mama is in volledige remissie! 

Ik had beloofd om alle goden en bovennatuurlijke krachten te bedanken mocht zij erin slagen om (voor de 2de keer in haar leven nota bene) kanker te verslaan en het ziet ernaar uit dat ik voor dit mirakel minstens een wandeling naar de Basiliek van Scherpenheuvel schuldig ben. Ik ben niet echt gelovig maar mijn mama noemt Rita en wij grappen vaak dat de Heilige Rita bekend staat als patrones van de hopeloze gevallen. Vandaar dat een bedevaart wel toepasselijk is. :)
 

Wat is je doel?
Het doel is op zondag 1 November een wandeling te maken naar de basiliek van Scherpenheuvel via de het kapelleke van de heilige Rita in Kortenaken. Vanaf mijn woonplaats is dat ongeveer 61km. Ik had graag vrienden en kennissen gevraagd een bijdrage te leveren voor mijn tocht. Die bijdrage gaat integraal naar de Stichting tegen Kanker (vanaf 40€ 60% fiscaal aftrekbaar). In ruil daarvoor neem ik eventueel een foto mee van iemand die nauw aan het hart ligt van de donateur en brand ik er een kaarsje voor in de basiliek. Foto's kunnen mij bezorgd worden op niko.meert@skynet.be. Natuurlijk zijn medewandelaars voor zover de corona maatregelen (en de conditie) dat toelaten welkom om mij te vergezellen op mijn tocht. 

 

Voir tout

24/09/2020

Kristof Gobbens

20 €

23/09/2020

Marc Jacobs

20 €

23/09/2020

Frans en Anneke Kapteijns

20 €

22/09/2020

Freek Van de Sande (Buro Benton)

40 €

22/09/2020

Lilian TʼSas

50 €

22/09/2020

t'Sas Veerle

10 €

22/09/2020

Wim De Ridder

40 €

Succes Niko!!!
Voir tout

Laisser un message de soutien

Voir tout

Aujourd’hui, une femme sur trois et un homme sur quatre sont touchés par le cancer avant leur 75ème anniversaire. C’est pourquoi la Fondation contre le Cancer lutte pour augmenter les chances de guérison par la recherche, diminuer les risques de cancer par la prévention et améliorer la qualité de vie des personnes touchées, avant et après la maladie par un soutien social.