En poursuivant votre navigation sur https://idonatefor.cancer.be vous acceptez l'utilisation de cookies et autres technologies similaires pour assurer le fonctionnement nominal du site web (par exemple maintenir votre connexion).

Fermer

fietsen tegen kanker

10 545 €

collectés sur 5 000 €

210%

Projet
terminé

140

contributeurs

Partager cette page de collecte

Le projet
L'équipe
Les contributeurs
Les actus
Commentaires

Waarom ligt dit project je nauw aan het hart?
De laatste paar jaren werd onze familie en vriendenkring bijzonder hard getroffen doordat verscheidene vrienden en familie het verdict kanker kregen.

Iedereen heeft in zijn eigen familie- en vriendenkring wel iemand welke ook met deze verschrikkelijke ziekte te maken heeft.

Vandaar dat wetenschappelijk onderzoek zo noodzakelijk is maar ook veel, zeer veel geld kost !!! 

Wat is je doel?
Met 3 vrienden; Luc, Eddy en Erik,  fietsen we in juni van dit jaar 2023 vanuit onze gemeente Diepenbeek naar het noorden van Spanje.

Vertrek is gepland op maandag 19 juni 2023 en aankomst in Corça op dinsdag 4 juli 2023.

Het betreft een afstand van ongeveer 1550 km welke we in 15 etappes gaan doen, t.t.z. iedere dag gemiddeld 100 km.

Graag willen we de kilometers laten sponsoren en zo een mooi bedrag inzamelen voor het onderzoek naar kanker.

Uiteraard is ook elke andere gift of sponsoring welkom !

Wil je nog iets toevoegen? Wens je een anekdote te delen?
-

Voir tout
 • 12/01/2023

  Eddy Goffinghs

  Teamcaptain
  (Créateur de la page)

 • 24/05/2023

  Erik Bikkembergs

  Teamlid

 • 24/05/2023

  Luc Pauwels

  Teamlid

Voir tout

08/11/2023

Eddy Goffinghs

1 915 €

16/10/2023

Luc Jacobs (bvba sks trans)

50 €

29/09/2023

60 €

18/08/2023

Daniela Steger

50 €

28/07/2023

Steven Kemp (Café bij jengske)

500 €

16/07/2023

Patrick Weckx

100 €

15/07/2023

Gielen Danny GIDACO BV (GIDACO BV)

500 €

08/07/2023

Knuts-Daniels Knuts-Daniels

40 €

07/07/2023

Sam Smolders

20 €

05/07/2023

johan vanheukelom (WTC de pettemesjudders)

100 €

Voir tout
 • Eddy Goffinghs

  Teamcaptain

  08/11/2023

  Pastadag

 • Eddy Goffinghs

  Teamcaptain

  08/11/2023

  Afsluiten project

  Beste sympathisanten allemaal. Na onze succesvolle pastadag van 1 november kunnen we ons project afsluiten. Het was een schot in de roos kunnen we wel zeggen. Wij hadden in de beginne 5000 € vooropgesteld en sluiten nu af met 10.545 €, dus meer dan het dubbele.

  Dankuwel nog eens allemaal voor de gulle bijdrage en ook en vooral de mensen, helpers, harde werkers rondom ons welke dit vrijwillig en belangeloos deden. 

  Luc, Eddy en Erik ❤️🙏🙏🙏❤️

   

   

 • Eddy Goffinghs

  Teamcaptain

  20/10/2023

  pastadag 1 november 2023

 • Eddy Goffinghs

  Teamcaptain

  08/07/2023

  Terug thuis

  Gisteren,  vrijdag 7 juli, zijn Luc en ik, Eddy, terug naar huis gekeerd. Met de auto met fietsendrager achterop welliswaar. 1268 km afgelegd, 's morgens om 8u30 vertrokken en om 22u30 thuis. Goed gereden ! Wat anders dan fietsen. Erik keert vandaag terug samen met zijn vrouw Isabelle die nagereisd was. Onderweg hadden we dus tijd genoeg om ons fietsproject nog eens te overlopen. Voor mij nu nog steeds ongelooflijk dat we met de fiets in 15 dagen vanuit Diepenbeek gans Frankrijk zijn doorgefietst over schitterende kleine wegeltjes en paadjes tot in Spanje. Zal tijdje duren voor het helemaal doordringt. Nog eens dankuwel aan alle mensen die met ons begaan waren al die tijd en ons verhaal volgden iedere dag via deze nieuwsberichten of via Polarsteps maar ook en vooral ook allen die ons project hebben gesteund en gedoneerd. Danke Danke Danke 🙏🙏🙏

   

 • Eddy Goffinghs

  Teamcaptain

  06/07/2023

  Morgen einde van het avontuur

   

  Ik tel nu niet meer in dag zoveel of zoveel...                Het avontuur eindigt morgen.                            Enkele dagen proberen uit te rusten en dit is ook gedeeltelijk gelukt. Vandaag toch nog een 60-tal km gaan losfietsen met de vrienden. Naar Calonge aan de middellandse zee. De zee waar we in de reis naar hier verscheidene uren hebben langs gefietst en gezweet. Afsluiten met een lekker etentje samen en morgenvroeg gaat het opnieuw richting België maar dan met de auto. Wat een verhaal en beleving. Wij hopen het project ' fietsen tegen kanker' nog op de een of andere manier met de nodige weerklank af te sluiten. Nu nog met onze vrienden hier wat lekkers eten en drinken... En nogmaals aan de trouwe volgers van 'mijn nieuwsberichten' iedere dag, dankjewel. Aan iedereen die gedoneerd geef aan het fonds honderdduizend keer dankjewel.                         Staat momenteel op 7219 € en 131 donateurs🙏🙏🙏🙏🙏.                                                                Tot de volgende post.                                      Eddy,Luc en Erik. 

   

   

   

 • Eddy Goffinghs

  Teamcaptain

  04/07/2023

  Dag 16 van Céret naar Corça in Spanje

  Aangekomen in  Corça in Spanje vandaag. Vandaag nog eens 86 km erbij en een 1000-tal hoogtemeters. De Spaanse grens overfietsen was eigenlijk magisch. Nooit gedacht zoiets te kunnen doen met de fiets.
  In totaal 1567 km gedaan in de 15 fietsdagen dat we onderweg geweest zijn. 
  Super wat we onderweg hebben gezien en beleefd. 
  Mensen die we hebben ontmoet en soms diepgaande gesprekken mee hebben gevoerd. 
  Ook en vooral over ons project en het gevecht van vele mensen tegen kanker.
  Mooie en ook moeilijker momenten gekend maar uiteindelijk ons einddoel bereikt. 
  Mercie aan Erik en vooral Luc om mij regelmatig letterlijk uit de wind te zetten. Erik die vele kilometers meer heeft gefietst en vele hoogtemeters extra heeft gedaan.  Mercie aan alle mensen die ons project hebben gesteund en gedoneerd 🙏🙏🙏. Dank u wel aan iedereen die ons bij vertrek hebben uitgewuifd. En vooral ook deze welke ons hebben verwelkomd bij aankomst in Corça in Spanje. 
  Missie volbracht.
  Nu paar dagen bekomen en uitrusten en dan naar huis. 
  Dit gaat ons bijblijven. Ongelooflijk. 
  Eddy, Luc en Erik. 
  🙏🙏🙏🚴🏼‍♂️🚴🏼‍♂️🚴🏼‍♂️🙏🙏🙏❤️

 • Eddy Goffinghs

  Teamcaptain

  03/07/2023

  Dag 15 van La Somail naar Céret

  Vanmorgen na het beste, meest uitgebreide  ontbijt sedert ons vertrek ging het richting middellandse zee. Eerst echter 21 km lang over een verhard pad langs een kanaaltje in de omgeving van Narbonne.  Verder nog wat uiterwaarden van de zee en vervolgens langere tijd langs de zee en soms zelfs tot bijna op het strand. Verder langs de badsteden,  pretparken en bungalowparken. Momenten bloedheet, 31 graden, en een echte 'föhn' die blies. Na 105 km ging het richting binnenland en lagen de Pyreneeën voor ons uit. Tot ons verblijf in Céret ging de weg wat op en af. Na 125 km en toch weer 508 hoogtemeters ons logement La Re Belle bereikt. Totaal staat de teller nu op 1485 km. Voor Erik al veel meer natuurlijk want hij is de meer dan betere fietser die er steeds wat km bij doet. 
  We kunnen Spanje nu bijna zien en ruiken. Morgen is het zo ver en gaan we onze eindbestemming bereiken.     
  Tot morgen alweer. 

 • Eddy Goffinghs

  Teamcaptain

  02/07/2023

  Dag 14 van Montpellier naar Le Somail

  Vanmorgen rond 9u00 vertrokken in Montpellier na alweer een onrustige nacht in de stad. Brandstichtingen in de buurt van ons hotel en kat en muisspelletjes met de politie. Een overval en plunderingen van het winkelcentrum. Wel even wakker geweest van de knallen en de politiesirenes. Om 6u00 van het brandalarm van een of andere roker op zijn kamer 😝. Normaal iets meer dan 120 km en een 300-tal hoogtemeters maar werden uiteindelijk 136 km en 508 hoogtemeters. Mooie natuur onderweg en kort na het verlaten van Montpellier een eerste keer de middellandse zee gezien en vervolgens een schitterend stadje Céret waar een botenzegening bezig was gezien. Nadien een gigantisch aquaduct  in Carcassonne. Verder was het stampen tegen de wind van 4 en 5 Beaufort. Uiteindelijk vrij laat toegekomen in ons verblijf in het super gezellige dorpje La Somail. Gelegen aan het super bekende Canal Du MIDI. Beroemd door tal van toeristen van over de hele wereld welke dit kanaal willen afvaren. Welke pech of chance kun je hebben? Hier weeral dorpsfeest.  
  tot morgen. Dan voorlaatste maar weeral pittige rit ... maar... ik ruik de finish 👍💪💪💪🚴🏼‍♂️🚴🏼‍♂️🚴🏼‍♂️

   

 • Eddy Goffinghs

  Teamcaptain

  01/07/2023

  Dag 13 rustdag in Montpellier

  Vandaag wat langer geslapen en stukje van Montpellier gaan verkennen. Vermits we vlak in het centrum, tegenover het station, logeren was het gemakkelijk te voet te doen. Schitterende gebouwen en monumenten overal. Mooie kleine straatjes met tal van drank- en eetgelegenheden. Keuze onbeperkt. In de latere namiddag teruggekeerd naar ons hotel en naar de eerste rit van de Tour de France gekeken. Moeten ook wat rusten nietwaar? Er volgen nog 3 pittige dagen voor de arrivé. Maar om het in koerstermen te zeggen, de streep of eindmeet is in zicht. Dus straks op tijd beddeke in en morgen gezond weer op. Dan fietsen we naar Le Somail, 128 km en 320 hoogtemeters. 

 • Eddy Goffinghs

  Teamcaptain

  01/07/2023

  Dag 12 van Uzès naar Montpellier

  Na een nachtelijk onweer is het blijven regenen in Uzès. 's Morgens giet het water. Op de buienradar zien we dat er de eerste uren geen verandering gaat zijn. Wel wat minder regen. Wij wachten uiteindelijk tot 11 uur om te vertrekken. We moeten wel 90 km doen. De weinige regenkledij die we bij hebben aandoen en weg zijn we. Op een bepaald ogenblik stuurt onze Komoot (gps) ons door een stuk 'wildernis' over gravel en stenen. Erik rijd dan 2 keer lek. Dan loopt deze weg ook nog eens nergens naar toe. Na veel gesukkel hier toch uitgeraakt. Ondertussen 14u30 en we moeten nog 72 km doen. Dan er maar voor gekozen om een stuk de kortste en snelste weg te nemen. Om 18u00 arriveren we in ons hotel in het centrum van Montpellier. Na 90 km en 780 hoogtemeters. Iets zoeken om te eten en drinken.

  Bij het terugkeren naar het hotel zijn we getuige van rellen. Brandjes worden gesticht midden op straat.... Het viel ons ook op bij aankomst dat de politie nerveus op en af reed met meerdere politiemensen per voertuig.
  Morgen rustdag. 

Voir tout

Laisser un message de soutien

 • Marcel - 04/07/2023

  Opdracht volbracht
  Mooi bedrag bij elkaar gefietst voor kom op tegen kanker
  Jullie zijn prachtig team.
 • Marcel - 02/07/2023

  Jullie verhalen zijn zo mooi precies of je als lezer er zelf deel van uit maakt.
  Geniet van het dorpsfeest en morgen gezond weer op.!
 • Marcel - 01/07/2023

  Nog veel goede moed voor het bereiken van de eindstreep.
 • Regina en Achille - 27/06/2023

  Fantastisch hoe jullie weer en wind trotseren om het uiteindelijke doel te bereiken. Nog wat kracht overhouden voor een veilige terugreis aub. Tot dan
 • Marcel - 22/06/2023

  Goed zo Luc en copains.
  Het is leuk jullie belevenissen te volgen.
  Heel veel succes en sterkte en dat de wind spoedig eens in de rug mag blazen.
 • Rohnny - 22/06/2023

  Go for it! Wij volgen jullie ervaringen, toppers!
 • T. - 16/06/2023

  🍀
Voir tout

Aujourd’hui, une femme sur trois et un homme sur quatre sont touchés par le cancer avant leur 75ème anniversaire. C’est pourquoi la Fondation contre le Cancer lutte pour augmenter les chances de guérison par la recherche, diminuer les risques de cancer par la prévention et améliorer la qualité de vie des personnes touchées, avant et après la maladie par un soutien social.