Door verder te browsen op https://idonatefor.cancer.be, gaat u akkoord met het gebruik van cookies om statistieken te verzamelen. Daarbij stellen de cookies u in staat om de inhoud van deze pagina te delen op sociale netwerken.

Sluiten

6 stappen voor een geslaagde actie

Stichting tegen Kanker helpt je graag om van je actie een zo groot mogelijk succes te maken. Daarom schreven we onderstaand actieplan uit. Het helpt je je actie op te zetten en er het maximum uit te halen. Aarzel niet om ons te contacteren als je vragen hebt of ergens hulp bij nodig hebt. We helpen je graag verder.

STAP 1

Toon het voorbeeld

Als eerste een gift doen, is soms moeilijk. Niemand zet graag die eerste stap. Het is daarom belangrijk dat je het voorbeeld geeft en zelf de eerste gift doet. Denk eraan dat het bedrag een leidraad zal zijn en de toon zal zetten voor de anderen. Doe dus zeker een gulle gift!

STAP 2

Leg uit WAAROM de strijd tegen
kanker je na aan het hart ligt

Je krijgt van ons een voorbeeldmail die je kan gebruiken om mensen te vragen je te helpen met jouw actie. Maar het belangrijkste is dat je er je eigen motivatie aan toevoegt. WAAROM doe je dit? Waarom vind je dit zo belangrijk? Maak het niet ingewikkeld. Hou het eenvoudig en eerlijk. Wees jezelf. Vertel je verhaal en leg uit wat je motiveert om deze actie te ondernemen. Dát is wat je familie, vrienden en kennissen interesseert en hen gaat motiveren om jou te steunen.

STAP 3

Begin bij de mensen die je het beste kent

De mensen die je het beste kent zoals naaste familie en goede vrienden zijn het meest gevoelig aan jouw overtuigingen en engagementen. Hen overtuigen om jou te steunen zal het makkelijkste zijn. Zo haal je al snel de eerste giften binnen en kan je stilaan je groep en doelpubliek vergroten. Gebruik daarbij gerust de tools die we voor jou ontwikkelden.

STAP 4

En de sociale media?
Die zet je nù in!

Maak je actie zichtbaar. Tag de mensen die al een bijdrage leverden en bedank hen. Zo wordt jouw bericht ook op hun tijdlijn getoond en zorg je dat er veel meer mensen je actie zien. Zo ontdekken mensen dat andere mensen jou steunen en beslissen ze om jou ook te steunen.

STAP 5

Volg de vorderingen van je actie op en deel ze

Gebruik e-mail en sociale media om de mensen en vooral jouw donateurs op de hoogte te houden van de vorderingen die je maakt. Publiceer mijlpalen. Je kan meteen van de gelegenheid gebruik maken om mensen die nog niets gegeven hebben aan te zetten om ook nog te geven. Want denk niet meteen dat ze niet willen geven, ze zijn het misschien gewoon vergeten of hebben de tijd nog niet gevonden. Wees dus niet verlegen of bescheiden: je doet iets goeds! En als je niets vraagt, kunnen de mensen niet weten dat je hulp nodig hebt.

STAP 6

Bedanken, bedanken, bedanken!

Updates over de vorderingen van je actie zijn belangrijk, maar het is cruciaal dat je je donateurs systematisch bedankt. En eens je actie afgelopen is, doe dan de moeite om je donateurs persoonlijk te bedanken met een mailtje waarin je ook uitlegt en toont wat hun bijdrage allemaal mogelijk maakt. Dat doet wonderen!

Heb je er zin in? Zet vandaag nog je actie op en maak je actiepagina aan!

TOOLS OM FONDSEN TE WERVEN

Facebook banners, een inzamelingsgids, foto’s, logo’s van Stichting tegen Kanker… we hebben speciaal voor jou een reeks tools ontworpen die je kan gebruiken bij je geldinzameling. Gebruik ze, zo wordt jouw actie een succes!